– En hektisk hverdag med mye skjermtid stiller høye krav til øynene våre. Da er det viktig med linser som har gode fuktegenskaper, og som sikrer komfortabelt syn gjennom hele dagen.

Det forteller optiker Lisbeth Chan hos Brilleland Majorstua i Oslo.

Bruker du kontaktlinser, og er du plaget med trøtte og slitne øyne på slutten av dagen? Du er ikke alene. Det er flere faktorer som gjør at øynene dine kan oppleves tørre og slitne.

– Den største årsaken er lange dager foran dataskjermen. Når du jobber konsentrert foran skjerm over lenger tid, er det fort gjort å glemme å blunke. Det gjør at øynene føles tørre og slitne, forklarer Lisbeth, og legger til også inneklimaet på arbeidsplassen kan være en årsak, da klimaanlegg og støv skaper tørr luft.

I hjemmet kan fyring i peisen gjøre inneklimaet tørrere, noe som igjen påvirker tårefilmen.

Kontaktlinser som er behagelige å ha på

Denne utfordringen har linseprodusenten ACUVUE® tatt på alvor.

ACUVUE® har utviklet en egen teknologi som de kaller HydraLuxe™. Denne teknologien gjør at kontaktlinsen har tårelignende egenskaper, som sammen med brukerens naturlige tårefilm jobber for å motvirke trøtte og slitne øyne, forteller Lisbeth.

Teknologien er integrert i dagslinsene ACUVUE® OASYS 1-Day.

– I tillegg til HydraLuxe™-teknologien består linsene av materialet silikonhydrogel. Dette er et materiale som slipper gjennom mer oksygen enn vann, noe som gjør at linsen får økt oksygengjennomstrømning. Dette er med på å bedre komfort, gi økt fuktighet og lengre brukstid, forklarer optikeren.

Det kommer godt med på travle hverdager, hvor du er avhengig av godt og komfortabelt syn gjennom hele dagen.

Kontaktlinser som er enkle å ta av og på

I tillegg til gode fuktegenskaper, er dagslinsen ACUVUE® OASYS designet for å være enkel å ta av og på.

– ¬Som alle ACUVUE®-linser, har ACUVUE® OASYS 1-Day integrert UV-beskyttelse. Det vil si at linsen blokkerer ut 98 % av UVB-strålene og 85 % av UVA-stålene fra solen. Dermed er linsen med på å beskytte det indre øyet mot solskader.

Kontaktlinsene passer også for deg med skjeve hornhinner

– ACUVUE® OASYS® 1-Day finnes også for deg som har skjeve hornhinner. Linsen har et «eyelid stabilised design», som sikre at hver gang du blinker, vil designet sikre at linsen holdes på plass, noe som igjen sikrer at du ser godt og komfortabelt gjennom hele dagen, forklarer optiker Lisbeth.

Slitne øyne? På tide med en linsekontroll!

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer sjekk av synet, linsene dine og øyehelsen din

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

kontaktlinser abonnement

Linseabonnement - linser alt inkludert

Hos oss kan du abonnere på kontaktlinser og få dem levert direkte hjem i postkassen. «Linser Alt Inkludert» er et perfekt linseabonnement for deg som vil ha en god og jevnlig oppfølging av våre autoriserte optikere samtidig som du alltid har nye, friske linser tilgjengelig.

Lær mer om vårt linseabonnement