1. ”Linser føles ubehagelig”

Komforten på kontaktlinser har blitt vesentlig bedre de seneste årene og dagens linser har glattere overflate, holder bedre på fuktigheten og har et mykere design på kantene. Alt dette medvirker til at komforten er mye bedre. Avhengig av din livsstil og dine behov, kan optikeren hjelpe deg med å finne de riktige linsene, enten det er endagslinser, døgnlinser, to-ukers- eller månedslinser.

I tillegg får du grundig veiledning i hvordan de skal brukes og vedlikeholdes. Dersom kontaktlinsene dine føles ubehagelige er det en stor sannsynlighet for at ubehaget kan fjernes ved å bytte til en linse med bedre fuktegenskaper eller annen passform/design.

2. ”Du kan ikke bruke linser hvis du har skjeve hornhinner”

Feil! En kontaktlinse i dag er noe helt annet enn en kontaktlinse for både 10 og 20 år siden. 

-  Med dagens teknologi kan både endagslinser, døgnlinser, 2-ukers- og månedslinser tilpasses skjeve hornhinner, forklarer Karl Fredrik Hildrum, optiker og linseekspert hos Brilleland.

3. ”Du kan ikke bruke linser når du har passert 40”

I 40-års alderen begynner man gjerne å merke at øyets ”autofokus” er blitt dårligere og at man må kompensere med en lesebrille ved nærarbeid (for eksempel ved lesing eller PC-bruk).

Har du opplevd å måtte ta av brillene for å lese på nært hold? Da bør du prøve progressive linser.

Slik fungerer progressive linser

Linsene er oppdelt i forskjellige soner så du har både avstands- og lesestyrken i samme linse. I motsetning til progressive brilleglass må du ikke se i forskjellig blikkretning for å se igjennom riktig styrke. Dette kan være en stor fordel dersom du skal se opp på noe på kort avstand.

4. "Linsene er vanskelig å holde rene"

Kontaktlinser krever faktisk ingen eller kun enkel rengjøring. Ønsker du å slippe all rengjøring kan du velge mellom mange forskjellige dagslinser som rett og slett kastes når du tar dem ut. Andre type linser renses med linsevæske som linsene oppbevares i når de ikke brukes. 

Det er imidlertid noen tommelfingerregler du bør passe på for optimal hygiene ved linsebruk:

  • Vask deg alltid godt på hendene før du tar på eller av kontaktlinsene dine
  • Aldri sov med kontaktlinsene på hvis ikke linsene er tilpasset dette (døgnlinser) og optikeren har godkjent at øynene dine tåler det.
  • Ikke bruk kontaktlinser når du er syk (om du for eksempel er forkjølet eller har- feber eller hals- og øyebetennelse)

 5. ”Barn kan ikke bruke linser”

Dagens linser er produsert av myke materialer som sitter godt og som ikke gir tørre øyne. Det er derfor ingen grunn til at barn ikke skal kunne bruke kontaktlinser. Det er barnets modenhet og behov som er avgjørende for om kontaktlinser er den riktige løsningen. Visse forutsetninger bør likevel ivaretas når det gjelder barn og linser: 

  • Barnet selv skal ha lyst til å starte med kontaktlinser
  • Det må være en viss modenhet og forståelse for god hygiene hos barnet
  • Barnet må kunne ta på og av linsene selv. 

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du prøve linser inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time
Kontaktlinse på fingeren

Kjøp linser enkelt på nett!

Kjøp linsene dine enkelt, raskt og trygt i nettbutikken til Brilleland!

Linser i nettbutikken
Kontaktlinser på fargerik bakgrunn

Linseabonnement

«Linser Alt Inkludert» er et perfekt linseabonnement for deg som vil ha en god og jevnlig oppfølging av våre autoriserte optikere samtidig som du alltid har nye, friske linser tilgjengelig.

Les mer om linseabonnementet vårt