Opprinnelsen til Ray-Ban

Ray-Ban ble grunnlagt av et amerikansk selskap i 1936. Målet var å utvikle solbriller for pilotene i det amerikanske luftforsvaret som kunne beskytte øynene deres mot skadelige UV-stråler og samtidig opprettholde en klar sikt. Dette førte til utviklingen av Ray-Ban Aviator, den første modellen fra merket, som raskt ble et essensielt utstyr for flyvere.

Utvidelse til folket

Ray-Ban stoppet ikke der. I 1939 introduserte de Wayfarer-modellen, som skulle vise seg å bli en av de mest ikoniske solbrillene noensinne. Wayfarer brøt med tidens normer ved å introdusere en rektangulær ramme i stedet for de vanlige aviatorformene. Modellen ble raskt populær blant kjendiser og filmstjerner, og dette bidro sterkt til å gjøre Ray-Ban til et globalt fenomen.

Ray-Ban erobrer filmens verden

Ray-Ban fortsatte å gjøre seg bemerket i filmens verden gjennom årene. I 1961 ble Wayfarer-modellen ikonisk takket være Audrey Hepburns bruk av den i filmen "Breakfast at Tiffany's". Senere, på 1980-tallet, forsterket Tom Cruise Ray-Bans posisjon som et kultmerke ved å bære Aviator-modellen i filmen "Top Gun". Denne eksponeringen i populærkulturen bidro til å støtte Ray-Bans status som et motemerke.

Nyutviklinger og nyskapning

I løpet av årene har Ray-Ban fortsatt å utvikle nye stiler og teknologier. Modeller som Clubmaster, Jackie Ohh og Justin har alle blitt velkjente varianter av det klassiske Ray-Ban-designet. Samtidig har selskapet introdusert teknologier som polariserte glass og smartbriller for å tilpasse seg moderne behov og trender.

Ray-Ban i dag

I dag har Ray-Ban beholdt sitt ikoniske design og globale appell. Ray-Bans solbriller fortsetter å være en favoritt blant alt fra kjendiser og fashionistaer til folk flest. Merket har også utvidet seg til å inkludere briller, og Ray-Ban-logoen forblir et symbol på kvalitet, stil og tidløs eleganse.

I løpet av årene har Ray-Ban vist seg å være mer enn bare et solbrillemerke; det er et ikon og et symbol på tidløs stil. Gjennom innovasjon, kvalitet og en konstant tilstedeværelse i populærkulturen har Ray-Ban klart å skape en arv som vil vare i generasjoner fremover.

Hos Brilleland finner du et stort utvalg solbriller og briller fra Ray-Ban.

Kanskje er du også interessert i å lese historien bak de ikoniske brillene fra Ray-Ban?

Ung kvinne med Ray-Ban Wayfarer

Se alle solbriller fra Ray-Ban

I nettbutikken har vi et stort utvalg solbriller fra Ray-Ban som du enkelt kan klikke hjem.

Se alle

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din