Foto: Pernille Ingebrigtsen, NIF

Salum Kashafali fikk Fearnleys ærespris etter at han vant paralympisk gull i Tokyo

Salum er tidenes første parautøver som mottar prisen da det er nytt av året at både en funksjonsfrisk og utøver med nedsatt funksjonsevne mottar pris. Prisen gis for fremragende prestasjoner av en norsk PL/OL-deltaker. Det er Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité som tildeler prisen til norske idrettsutøvere som har utmerket seg utover det vanlige.

I år var det hele fire utøvere som mottok prisen. Salum Ageze Kashafali var derfor i godt selskap med de andre prisvinnerne Karsten Warholm, Marte Olsbu Røiseland og Jesper Saltvik Pedersen.

– Det de fire vinnerne har prestert, er noe av det ypperste det er mulig å oppnå som olympisk eller paralympisk utøver. Vi har to friidrettsutøvere som tar gull OG setter verdensrekord i Tokyo, og to vinterutøvere som tar fem medaljer hver i Beijing, hvorav fire og tre gullmedaljer. Alle fire har gode verdier og representerer fremragende prestasjonskulturer i norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Vi i Brilleland gratulerer Salum så mye med den gjeve prisen og vi gleder oss til å støtte han på reisen mot Paralympics i Paris 2024.

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Salum + Brilleland = Sant

Svaksynte Kashafali er landslagsutøver i sprint, regjerende paralympisk mester, verdensmester og europamester på 100 meter. - Han er et stort forbilde gjennom sine sportslige prestasjoner og frivillighetsverv. Sammen ønsker vi å sette økt fokus på øyehelse og samfunnsengasjement.

Les mer om samarbeidet

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time