Hva er en digital synsundersøkelse?

Digital synsundersøkelse høres kanskje litt «robotaktig» ut, men det er faktisk akkurat det samme som en vanlig synsundersøkelse: Du kommer til Brilleland-butikken til avtalt time, tar plass i synsundersøkelsesrommet og deretter går synsundersøkelsen sin vante gang, men med ett unntak – optikeren som undersøker synet ditt er ikke fysisk til stede i rommet.

Det er en av våre optikerassistenter som tar deg imot, viser deg inn til synsundersøkelsesrommet og assisterer optikeren med gjennomføring av selve synsundersøkelsen. Ved hjelp av videokonsultasjon kommuniserer optikeren direkte med deg og fjernstyrer utstyret i synsprøverommet. Salgsmedarbeideren er sammenn med deg i undersøkelsesrommet og hjelper deg gjennom hvert eneste ledd i undersøkelsen. Optiker har hele tiden full tilgang til journalen din og bilder. Innen optikerfaget kalles denne type undersøkelse for teleoptometri.

Digital synsundersøkelse

Først i Norge med teleoptometri

I Brilleland vil vi alltid gjøre vårt beste for å være tilgengelige for deg. Å kunne tilby digitale synsundersøkelser, når det er behov, bidrar i enda større grad til å oppfylle dette. Det kommer med jevne mellomrom nye løsninger og teknologi med mål om å styrke synsundersøkelsen. I Brilleland velger vi nøye ut det vi mener vil gagne deg på best mulig måte samtidig som vi kan bidra enda sterkere til at syn og øyehelse ivaretas på beste vis. Vi bygger nå et sentralt teleoptometrisenter og etablerer med det et sterkt fagmiljø i Brilleland for nettopp teleoptometri.

Hvem kan få utført digital synsundersøkelse?

Enkelte tilfeller vil alltid kreve at en optiker er fysisk til stede. Det gjelder for eksempel kontaktlinsekontroller, nytilpasning av kontaktlinser, pasienter med alvorlige samsynsproblemer, synsundersøkelse for barn som må dryppes i øyet i forkant av synsundersøkelsen mm.

Vi har flere butikker som allerede er gang med å tilby digital synsundersøkelse når det er behov, og du vil se tydelig informasjon i butikkene hvor dette nå er på plass. Spør oss gjerne, vi svarer gladelig på alle dine spørsmål. Velkommen til en trygg synsundersøkelse hos Brilleland – enten optikeren er fysisk til stede eller ei!

Teleoptometri digital synsundersøkelse

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

synstest

Bestill time til synstest

En synstest avdekker hvor godt du ser, hvilke styrker som er riktig for deg og hvordan øynene dine jobber sammen.

Bestill synstest
Bilde av et herreøye tett innpå

Syn og øyehelse

Ung eller gammel - hos Brilleland undersøkes syn og øyehelse av autoriserte optikere. Her har vi samlet litt forskjellig informasjon - kanskje er det noe du kjenner deg igjen i, og kanskje lærer du noe nytt?

Nyttig og aktuelt om syn og øyehelse