Solbriller – mer enn bare et tilbehør

Par med solbriller fra Brilleland
Ikke bare ser de kule ut. Solbrillene dine gjør faktisk en viktig jobb for å beskytte øynene dine.

Det høres kanskje omvendt ut, men UV-strålingen fra solen blir faktisk sterkere om våren og høsten når solen står høyere på himmelen. 

Grete Andersen er optiker hos Brilleland på Storo Storsenter i Oslo, og oppfordrer alle til å bruke solbriller, også på denne årstiden.

- Øynene våre er det organet hvor UV-stråler trenger lengst inn. Gode solbriller er derfor avgjørende for god øyehelse, forteller hun.

Beskytt øynene

Høsten er en sesong med fine utedager. Synet vårt lar oss se og oppleve det fine høstværet og de sterke fargene som hører høsten til. Øynene våre skal være med oss hele livet, og derfor er det ekstra viktig å beskytte de mot farlige UV-stråler. 

Å bruke solbriller kan forhindre en solbrent hornhinne – en opplevelse som både er ubehagelig og smertefull. I motsetning til solbrent hud, merker man ikke solbrente øyne før noen timer etter at man har vært i sola. Derfor bør brillene brukes hele tiden, også når det er litt overskyet. Dessuten forhindrer solbriller at fremmedlegemer kommer inn på øyet.

Visste du at... solbriller bør være CE-merket. Det betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler

Den perfekte solbrille

Hovedformålet til solbrillene dine er altså å beskytte øynene dine, og det finnes en perfekt solbrille til alle – og til alle situasjoner.

-  Selv om vi er opptatt av god øyehelse og optimal solbeskyttelse, vet vi at folk også bryr seg om hvordan brillen ser ut og hvilke egenskaper de. Derfor gjør vi alltid det beste vi kan for å tilby kundene våre begge deler, avslutter Grete.