Tips til god solbeskyttelse

Smilende par med solbriller
God solbeskyttelse er viktig hele året, og særlig om sommeren når solen står høyt på himmelen og UV-strålingen er sterk.

Bruker du ikke solbriller kan du risikere å bli solbrent på hornhinnen. Om vinteren kaller vi dette snøblindhet. En lignende skade kan faktisk også oppstå om sommeren. Ved å bruke solbriller kan du beskytte øynene dine mot de farlige UV-strålene. 

Slik beskytter solbriller øynene dine mot solen

  1. Solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine. Velg derfor en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner fra for eksempel vann.

  2. Velg en brille med god passform som sitter godt på nesen og bak ørene. Komfort er viktig for at du bruker solbrillen når du skal.

  3. Sjekk alltid at brillen er CE-merket - dette betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

  4. Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel.

  5. Bruk solbriller selv om kontaktlinsene dine har UV-beskyttelse. Linsen dekker kun en liten del av øyet, og gir ikke optimal solbeskyttelse.

  6. Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne fordi øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.

  7. Polariserte solbrilleglass reduserer refleksjoner fra horisontale overflater (f.eks vann og våt asfalt) og er spesielt velegnet ved en rekke sportslige aktiviteter og til bilkjøring.