– Vi bruker solkrem for å beskytte huden mot å bli brent. Det samme kan skje med øyet, sier optiker Martina-Paz Pino-Parra hos Brilleland i Pilestredet.

Da passer det bra at solbriller er et trendy og tidløst tilbehør. Akkurat nå bugner det av nyheter hos Brilleland, og blant årets favoritter finnes både klassikere og mer fasjonable nyheter.

Se hele utvalget: Solbriller

1. Hva med «maxi vintage»?

70-tallets store, glamorøse solbriller er fortsatt i vinden. Velg mellom runde eller mer firkantede varianter i ekte retrostil.

Pilotbriller er en evig favoritt, men du trenger ikke begrense det til solbriller. Er du glad i fasongen, kan du bruke modellen som vanlige briller også. Nå skal pilotbrillene være originale i stilen, men varierer mellom metall og mer fargerike varianter.

3. Ja takk, til solbriller med cateye!

En annen viktig del av motebildet er cateye-brillene. Du kan velge mellom både moderne varianter og lekne silhuetter i en mer klassisk vintagestil.

.

4. Wayfarer - valget du ikke vil angre på

Dette er kanskje de mest kjente og kjære solbrillene på markedet. Helt siden Ray-Ban designet dem i 1952 har de holdt stand i motebildet, og den flatterende formen gjør at de passer til de aller fleste.

5. Har du et sporty blikk på livet?

Det er lenge siden «raske briller» gikk fra å være et tilbehør til sykkelturen, ski og løping, til å bli en del av motebildet. Raske briller finnes i flere trendy varianter som egner seg like godt til sportslige aktiviteter som til late dager på stranden.

6. Rundt og retro!

Denne stilen går hånd i hånd med retrostilen fra 70-tallet, men i en litt mer nedtonet utgave. Formen passer ekstra bra for deg med et rektangulært ansikt.

Les også: Hvilke solbriller og briller kler du best?

7. Klassisk og enkelt med rektangulære solbriller

Det enkle er ofte det beste! Disse klassiske solbrillene passer til de fleste, og spesielt godt til deg som har en rund ansiktsform.

synstest

Trenger du styrke i glassene?

Få rett styrke i både sol- og brilleglass ved å bestille en synstest i dag

Bestill synstest

Derfor har solbrilleglass ulike farge

Det finnes både gule, grønne, grå, brune, oransje og rosa solbrilleglass. Farger på glass handler om mer enn bare stil og trender. Fargene har faktisk ulike egenskaper. Vi forteller deg alt du trenger å vite for å finne solbriller med glass som passer deg og ditt bruk.

Dette betyr de ulike fargene i solbrilleglassene

Finn din nærmeste Brilleland-butikk - velkommen til oss!