1. Hyll det fargerike 90-tallet med solbriller!

90-tallstrenden står fremdeles stødig i moteverden, også når det kommer til solbriller. Ifølge Soma, optiker i Brilleland, er det med god grunn trenden fortsetter å rullere inn i 2022:

– Etter å ha sittet inne over en lengere periode ser vi at flere er klare for å uttrykke seg, forteller hun.

Da er det kanskje ikke så rart at man blir inspirert av det uttrykksfulle 90-tallet. 90-tallssolbrillene er en av de mest stilrike og unike på markedet. Med sine nesten kunstneriske overraskelseselementer som ofte består av smale, firkantede eller runde former, og med farger som popper - vil brillene gjøre ethvert antrekk klar for fest.

2. Groovie 70-talls briller

Fra det uttrykksfulle 90-tallet fortsetter tidsreisen tilbake til det stilrike 70-tallet. Også her har 2022 resirkulert tidligere trender, og hentet retroinspirerte detaljer som sørger for en behagelig og siltrik vri til hverdagsantrekkene.

– Store briller er tilbake i bildet, gjerne med firkantede former, forteller Soma.

70-tallet var en tid hvor ytringskulturen endret både verdier og trender. Med et behagelig og samtidig lekent utrykk vil disse stilrike brillene smitte over på humøret.

3. Større og raskere sportsbriller

Flere strømmer til butikkene for å finne de perfekte raske brillene å ha med seg på tur. I år forteller Soma at man vil legge merke til en ny detalj på slike briller:

– Flere av brillene har blitt mye større, sier hun.

Hun er usikker på om det er 70-tallstrenden med store solbriller som har smittet over på sportsbrilleavdelingen.

– Raske briller har allerede et spesielt uttrykk. Nå som de blitt større får man bare mer beskyttelse, sier hun.

– Raske briller er gjerne krummere fra siden så man får god beskyttelse fra alle vinkler inn mot øyet. Så er de gjerne polariserte, som vil si at de demper refleksjoner som kommer fra snø og vann.

Enten du skal på fjelltur, hytta eller rett og slett slappe av hjemme i solveggen er det en stor fordel å ha raske briller tilgjengelig for optimal beskyttelse. Spesielt på fjellet under en lav sol er det superviktig for å ta bedre vare på øyehelsa.

4. Bærekraft i fokus

Briller som gjør godt for garderoben og miljøet? Ja takk! Vi har blitt mer opptatt av å ta grønnere valg. Det har også Brilleland, og da skader det heller ikke at flere av årets heteste solbriller er laget av resirkulert materiale.

– Merker som Karun og DbyD svarer godt på det kunden ser etter når det kommer til bærekraftig materiale. I tillegg er de trendy!


Fra resirkulert metall, polykarbonat og gammelt fiskegarn skaper Karun nye og trendy solbriller, og DbyD jobber stadig for å levere tidløse briller. Begge merkene jobber med å få produksjonen til å bli mest mulig bærekraftig. Dette er solbriller som både får deg til å se bra ut, og som gjør godt for miljøet. Med et bredt utvalg solbriller som passer de urbane, trendsetterne og de aktive er det med stor sannsynlighet at du finner solbriller som vil passe din stil.

5. Store logoer og et tidløst uttrykk

Mange er på utkikk etter tidløse solbriller: en kombinasjon av rene linjer og glamorøse detaljer. Briller som tar seg like elegant ut til arbeidsantrekket som til en fest. Soma forteller at Michael Kors og Burberry er kjent for sitt tidløse uttrykk. Likevel har merkene kommet med nye glamorøse detaljer som bringer et friskt pust til designet.

– Det har blitt populært å ha en stor og tydelig logo på slike solbriller, forteller Soma.

Selv om logoene har blitt større og tydeligere, bevarer merkene fremdeles sin eleganse og tidløse stil. Perfekt for dem som ønsker å gå for noe som er trygt og vil vare i mange år fremover.

Klassikerne som aldri går av moten

Noen solbriller har kommet for å bli. For deg som liker en sikker og tidløs stil har Brilleland flere briller som aldri vil gå av moten. Ikke minst er dette briller som sørger for å gi den beste komforten. Bestselgerne fra Ray-Ban og Oakley er trofast til sitt originale design og har et distinkt utseende som man kjenner godt igjen. Samtidig er det fint at du kan bruke brillene til enhver anledning, enten du skal på fjellet eller ta deg en sydentur. Dette er solbriller som du også kan ha glede av, tja, - kanskje resten av livet?

Les også: Solbriller med styrke - opplev fordelene!

brilletrender

Kjøp solbriller i nettbutikken!

I nettbutikken vår finer du et stort og spennende utvalg solbriller som du enkelt kan klikke hjem til deg. Her finner du mange nyheter og nye favoritter. Velkommen til nettbutikken!

Solbriller på nett
Brilleabonnement mann

Brilleabonnement - også for solbriller

Nå kan du leie de nye brillene og solbrillene dine hos Brilleland! Med brilleabonnement får du dekket alle brillebehovene dine - fra kun 150,- per måned.

Brilleabonnement

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din