Dette er de fineste brillene til festsesongen!

– Hva med å bytte ut «hverdagsbrillene» dine med et par nettere og lettere briller som står godt til finere antrekk, spør optiker Anette Røstad hos Brilleland Akersgata, og løfter ned et par briller med smal gullramme.

– I dag ser vi mye briller med litt tykkere innfatning. Disse er veldig kule til hverdag, men til festkjolen passer det ofte bedre med noe litt mer pyntet, og som ikke er like dominerende, forklarer optikeren.

Brillen er prikken over i-en på antrekket

Brillene kan også være prikken over i-en på antrekket. Har du en enkel svart kjole, eller en ensfarget dress, kan for eksempel en brille i rødt eller grønt, eller med spennende detaljer, gjøre stor forskjell.

– Jeg synes absolutt at man kan ha flere innfatninger å velge mellom. I tillegg til å hjelpe deg se godt, skal jo briller være gøy, smiler Anette, som for anledningen har på seg et par geometriske briller i gull og sort, som passer like godt til nyttårskjolen som til en helt vanlig tirsdag når hun vil føle seg ekstra fin.

Hva kommer først, antrekket eller brillene?
– Jeg vil si at du finner brillen først, deretter kjolen eller dressen som passer til, sier optikeren og ler.

Til henne - gull, glitter og spenstige farger

En glitrende brille passer perfekt til nyttår og andre festlige anledninger! Med glitterbriller er du garantert komplimenter. Eller hva med en nett modell i gull, med spennende detaljer? En stilig og annerledes fasong gjør at brillen skiller seg ut, uten at den tar oppmerksomheten bort fra resten av antrekket.

– Kraftige farger kan kanskje føles litt voldsomt, men om du ikke skal bruke brillene til hverdag er det gøy å kunne leke seg mer med farger. Til jul og nyttår er for eksempel briller i rødt eller grønt perfekt, forklarer Anette.

Lekre briller til ham

Selv om du kanskje bruker linser til hverdags, kan en kul innfatning sette prikken over i-en på dressantrekket. Da blir utrykket mer pyntet.

– Gå for en nettere innfatning, gjerne med litt farge på. Se etter detaljer som popper, anbefaler Anette.

Prøv noe nytt

Det viktigste når du skal ha nye briller, er at du føler deg komfortabel og fin. Samtidig understreker Anette at du må tørre å prøve ulike farger og modeller, og ikke minst – huske at briller ikke er skummelt.

– Kom innom oss neste gang du er i nærheten, og ha det gøy med å prøve ulike innfatninger! Da oppdager du fort at det finnes mer enn bare de brillene som du bruker til alt. Spør oss gjerne om tips og råd!

Anette forteller at det viktigste når du skal ha nye briller, er at den sitter godt og at den kler ansiktsformen din.

– Nye briller trenger ikke koste så mye. Siden du ikke skal bruke brillen like ofte som hverdagsbrillene, trenger du kanskje ikke de beste glassene? Du finner innfatninger i alle prisklasser!

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

synstest

Når tok du en synstest sist?

Bestill synstest her

Bestill time
stort utvalg briller

Nye briller?

Se et utvalg av alle våre briller her, og prøv dem i din Brilland-butikk

Briller