I perioden 8. - 13. oktober gir Brilleland 50 kroner for hver kunde som bestiller en synsprøve. Målet er å nå 250.000 kroner som vil bidra til å dekke prosjektreiser for den humanitære organisasjonen Vision for All.

Verdens Synsdag 11.oktober

Torsdag 11.oktober arrangeres Verdens Synsdag, et globalt arrangement som er innstiftet av WHO. Det arrangeres hvert år, og retter fokus mot blindhet og synshemming. På verdensbasis har 285 millioner mennesker en synshemming, og 80% av disse kunne vært unngått dersom man fikk riktig behandling hos en optiker eller øyelege.I forbindelse med denne dagen ønsker Brilleland å sette øyehelse på dagsorden.

- Nøkkelen til god øyehelse ligger i jevnlige kontroller av øynene, og øyehelsen kan si mye om vår egen helse. Under en synsprøve vil man ikke bare kunne tilrettelegge for et optimalt syn, men også oppdage tegn til øyesykdommer eller andre sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk sier fagsjef i Brilleland, Karin Lund.

Brilleland støtter Vision for All

Brilleland har i mange år hatt et nært samarbeid med den humanitære organisasjonen Vision for All (VFA). VFA arbeider for å hjelpe den fattigste delen av befolkningen i utviklingsland ved å ta synsprøver og å dele ut briller. Siden oppstarten i 2003 har den norske delen av organisasjonen hjulpet over 18.000 mennesker.

God øyehelse skal ikke kun være forbeholdt mennesker med gode ressurser, men også de som bor i utviklingsland uten de samme forutsetningene som oss. Enten på grunn av dårlig økonomi eller tilgjengelige optikere. Derfor gir Brilleland 50 kroner for hver kunde som bestiller en synsprøve i perioden 8. - 13. oktober. Pengene går uavkortet til den humanitære organisasjonen Vision for All, og målet et 250.000 kroner. Eller mer konkret: 3000 synsprøver på 3 dager.

Et enormt behov

- Behovet i de områdene vi besøker er enormt, og vi er bare en dråpe i havet sier Gunnar Lindgren, styreleder i Vision for All Norge og optiker i Brilleland. Han har vært med siden oppstarten i 2003 og sett behovet på nært hold.

- Landsbyene ligger ofte geografisk vanskelig til - langt inne i Amazonas eller høyt oppe i fjellene hvor infrastrukturen er dårlig. Tilgangen på optikere og øyeleger er derfor ikke-eksisterende. Økonomiske ressurser er også en stor utfordring, og briller er ikke en gode de kan ta seg råd til. Mange er bønder eller driver med håndarbeid hvor de er avhengig av et godt syn. Brillene er derfor ikke kun en nødvendighet for å se, men for å arbeide og brødfø sin nærmeste familie. For mange barn betyr dette muligheten til å kunne lære seg å lese og skrive.Vi har møtt mennesker med minus 17 i styrke, som har blitt geleidet inn i lokalet. Du kan tenke deg hvordan et par briller vil forandre livene deres, sier Lindgren.

Hjelp oss å hjelpe!

Vision for All har planlagt tre prosjektreiser det kommende året: Kambodsja, Guatemala og Peru. Det er mangel på ressurser for å få gjennomført reisene, dette må vi gjøre noe med!

Kjetil Nygaard Engen, kjededirektør i Brilleland er krystallklar i sin tale.

- Dette må vi gjøre noe med! I samarbeid med VFA ønsker vi å sette øyehelse på dagorden, men samtidig bidra til at mennesker uten samme forutsetninger som oss kan få et bedre syn på livet. Og vi trenger din hjelp!

  • For hver kunde som bestiller en synsprøve i perioden 8. - 13. oktober donerer vi 50 kroner til VFA. Dette bidrar til at VFA kan drive sine prosjekter videre.
  • Ta også med dine gamle briller til en av våre butikker, så sørger vi for at de får et nytt liv hos noen som virkelig trenger dem. Som en takk for hjelpen får du en verdikupong på 200 kroner som du kan bruke ved kjøp av en brille eller solbrille hos oss.

Takk for at du engasjerer deg!

Finn din nærmeste Brilleland-butikk