Optiker synstest
Optiker er en yrkesgruppe som er utdannet i undersøkelse av synssansen og tilpasning av optiske hjelpemidler. Det kan være briller, kontaktlinser eller annen spesialoptikk.

Hva er en optiker?

Optiker er en yrkesgruppe som er utdannet i undersøkelse av synsfunksjonen og tilpasning av optiske hjelpemidler. Det kan være briller, kontaktlinser eller annen spesialoptikk. Optikere er autorisert helsepersonell.

Hva gjør en optiker?

En optiker avdekker behov for synshjelpemidler (briller og linser) gir råd om riktig løsning og tilpasser disse etter dine behov. En optiker undersøker også din øyehelse og henviser videre til øyespesialist når det er behov for behandling.

Når og hvor ofte bør du oppsøke en optiker?

Du bør oppsøke en optiker dersom du opplever symptomer på synsproblemer eller dårlig syn. Det kan hende at du blir trøtt og sliten i øynene, opplever hodepine, smerter i nakke og skuldre eller at du ser uskarpt på enten lang eller kort avstand.

Vi vil også anbefale deg å oppsøke optiker med jevne mellomrom for å sjekke synet selv om du ikke opplever symptomer (hvor ofte vil avhenge av din alder og helsetilstand) Det er en del forskjellige øyesykdommer eller almenn sykdommer som kan oppdages ved en synstest før du opplever symptomer.

Hva kan en optiker hjelpe med

En optiker kan hjelpe deg med å finne den riktige brilleløsning eller kontaktlinse og gi deg gode råd om synet ditt. En optiker kan også oppdage både øyesykdommer og andre sykdommer som for eksempel diabetes, grønn stær eller høyt blodtrykk

Besøk en av Brillelands mange optikere i en av våre butikker.