Sol, sommer og solbrille med styrke?

Beskytt øynene i sommer med solbriller tilpasset deg og din livsstil. Vi gir deg ekspertenes råd til valg av både briller og glass.

Hva skal du gjøre i sommer? Går du for linser? Hverdagsbriller? Solbriller? Skal du kanskje ta med alle tre for sikkerhets skyld?

- God solbeskyttelse er viktig hele året. Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel, forteller Karl Fredrik Hildrum, kategorisjef for glass hos Brilleland.

Er du brillebruker anbefaler våre optikere å investere i enten farget glass i vanlige briller med styrke, eller å sette inn styrkeglass i solbriller. På den måten vil du både se godt, og samtidig beskytte øynene. 

Beskytt øynene med riktige solbriller  

Alle vet at solkrem har forskjellig grad av beskyttelse mot solen, men visste du at dette også gjelder solbriller?

- En god solbrille med styrke har 100 % beskyttelse mot UV-stråler og gir behagelig demping av skarpt sollys, forteller kategorisjef Hildrum.

Solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine. Optikerne råder deg derfor til å velge en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner. Dette gjelder for eksempel når du er i båt.

- Velg en brille med god passform som sitter godt på nesen og bak ørene. Da er den mest komfortabel å bruke over tid, er kategorisjef Hildrums råd.

CE-merket solbrille?

Sjekk om solbrillene dine har CE-merket. Merket sier at solbrillen oppfyller EUs krav til effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Alle solbrillene som selges i Brilleland er selvsagt CE-merket.

Solbriller med ulike egenskaper

Uansett om du velger å sette inn farget glass i vanlige briller eller å sette inn styrkeglass i solbriller har du flere valgmuligheter.

Det finnes forskjellige typer solglass til ulike behov og med forskjellige egenskaper:

  • Polariserte solbrilleglass nøytraliserer irriterende reflekser fra vannrette overflater som våt asfalt, vann og snø. De gir 100 % UVA- og UVB-beskyttelse og er perfekt til aktiviteter som fiske, bilkjøring, golf, seiling og andre utendørsaktiviteter.
  • Fargede brilleglass demper skarpt lys, beskytter mot irriterende reflekser og UV-stråling, og er en god løsning for deg med sensitive øyne.
  • Fargeskiftende brilleglass tilpasser seg etter lysforholdene ved eksponering av UV-stråler. De beskytter 100 % mot UVA og UVB-stråling og gir solbrilleeffekt utendørs, og helt klare brilleglass innendørs.