Hva er aldersrelatert langsynthet (presbyopi)?

Aldersrelatert langsynthet er noe nesten alle opplever fra rundt 40 års alder. Den naturlig begrensningen i synet påvirker din evne til å se objekter på nært hold og kan forårsake følelsen av slitne og anstrengte øyne. Høres det kjent ut? Ikke vær bekymret! Det finnes en løsning på aldersrelaterte synsendringer som ikke påvirker hverdagen din og gir deg frihet til å velge mellom kontaktlinser og briller. Løsningen er multifokale kontaktlinser.

Les mer: Aldersrelatert langsynthet

Rikke Hørlykke kan være aktiv uten å bli begrenset av sin aldersrelaterte langsynthet (presbyopi). Det er fordi hun bruker mulitfokale linser (også kalt progressive linser). Disse linsene har flere styrker innebygd i selve linsen. Det gjør at Rikke nå kan se tydelig på både fjern og nær avstand. Hun kan endre fokus fra å se på noe langt borte til å se på det hun har rett foran seg, og samtidig se alle detaljer - helt uten problemer. 

Lær mer om multifokale linser

Det kan være slitsomt å bytte mellom forskjellige brilleglass for å se klart. Men, det er faktisk ikke nødvendig å bruke energi på å finne frem lesebrillene når du skal fokusere på de små bokstavene i avisen – og de andre brillene når du kjører bil eller ser TV på større avstand.

Multifokale linser, alstå progressive linser, har alle dine styrker innebygd i den samme linsen. Du kan ta en pause fra dine progressive briller - perfekt for deg som trives med å være aktiv!

I vårt store utvalg finner du multifokale linser som holder på fuktighet og gir deg komfort hele dagen. Du kan se klart på nært hold, langt unna og alt i mellom. Med progressive linser får du tilbake synet du husker, og elsker! 

flerstyrkelinser og en aktiv livsstil

Få multifokale kontaktlinser på abonnement

Du kan oppleve enda større frihet ved å velge linseabonnement. Da vil du få en rekke andre fordeler som vil komme godt med i en hektisk hverdag.

Les om alle fordeler i linseabonnementet vårt, Linser Alt Inkludert

Bestill time hos optiker for å undersøke om kontaktlinser er løsningen for deg!

Les også: Hvordan starte med kontaktlinser?

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Begynne med linser?

Det hele starter med synstest og undersøkelse av øyehelsen din.

Bestill time hos optiker - i dag!
Kontaktlinser på fargerik bakgrunn

Linseabonnement - Linser Alt Inkludert

«Linser Alt Inkludert» er et perfekt linseabonnement for deg som vil ha en god og jevnlig oppfølging av våre autoriserte optikere samtidig som du alltid har nye, friske linser tilgjengelig.

Alt om linseabonnementet til Brilleland
Forkalkning på netthinnen

Øyehelse i Brilleland

Vi har samlet litt forskjellig informasjon slik at du også kan se hvorfor det er så viktig å ta vare på øyehelsen din. Husk at du alltid kan spørre optikeren din i Brilleland!

Lær mer om øyehelse