Hva er databriller?

I databriller er styrker og glassløsning spesialtilpasset dine arbeidsforhold og avstanden du trenger for å se optimalt ved data-arbeid.

Likt som ved det progressive glasset er også dataglass designet med flere styrkefelt, men en vanlig progressiv brille vil normalt ikke kunne brukes som en databrille. For å få maksimal komfort ved langvarig jobbing foran dataskjermen, må nemlig mellomfeltet i glasset være plassert høyere enn hva som er vanlig i en progressiv brille. Bruker du en vanlig progressiv brille foran dataskjermen over tid, vil du kunne bli utsatt for nakke- og hodesmerter. 

Har jeg behov for databrille?

Behovet for databrille styres primært av alderen, og forekommer oftest pga. aldersrelatert langsynthet. Det er derfor vanligvis personer over 40 år som vil ha behov for en spesialtilpasset databrille der hvor egne lesebriller blir for sterke i forhold til arbeidsavstandene.

Dataglass med enstyrke

Behovet for databrille kan også forekomme hos yngre personer med små brytningsfeil siden arbeid foran dataskjerm stiller store krav til øynene. 

Vanlige synsrelaterte problemer foran dataskjerm 

  • Tørrhet, svie og kløe i øynene
  • Tretthet i øynene etter en lang arbeidsdag
  • Stive skuldre og anspenthet som følge av feil synskorrigering
  • Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tåkesyn