Briller til skjermbruk

I databriller er styrker og glassløsning spesialtilpasset dine arbeidsforhold og avstanden du trenger for å se optimalt ved arbeid på skjerm.

Har jeg behov for databrille?

Behovet for databrille styres primært av alderen, og forekommer oftest pga. aldersrelatert langsynthet. Det er derfor vanligvis personer over 40 år som vil ha behov for en spesialtilpasset databrille der hvor egne lesebriller blir for sterke i forhold til arbeidsavstandene.

Progressive dataglass

Likt som ved det progressive glasset er også dataglass designet med flere styrkefelt, men en vanlig progressiv brille vil normalt ikke kunne brukes som en databrille. For å få maksimal komfort ved langvarig jobbing foran dataskjermen, må nemlig mellomfeltet i glasset være plassert høyere enn hva som er vanlig i en progressiv brille. Bruk av vanlige progressive briller foran skjerm kan lett føre til nakke og skuldersmerter fordi man blir sittende med en unaturlig hodestilling der man løfter hodet lett for å kunne se skarpt på skjermen.
Dette kan føre til nakke- og hodesmerter. 

Enstyrke dataglass

Behovet for databrille kan også forekomme hos yngre personer med små brytningsfeil siden arbeid foran dataskjerm stiller store krav til øynene. 

Vanlige synsrelaterte problemer foran dataskjerm 

  • Tørrhet, svie og kløe i øynene
  • Tretthet i øynene etter en lang arbeidsdag
  • Stive skuldre og anspenthet som følge av feil synskorrigering
  • Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tåkesyn

Påvirkningen av blått lys

En tredjedel av den voksne befolkningen bruker en eller annen form for digital skjerm mellom 4 og 6 timer hver dag, og i snitt sjekker vi mobilen over 150 ganger om dagen.

Hver gang vi gjør dette, blir øyet eksponert for blått lys. Med briller med riktige brilleglass kan du enkelt begrense den negative effekten av det blå lyset og gi deg mer komfortabelt syn.

Brilleglass med BlueControl-belegg har en overflatebehandling som reflekterer bort det blå lyset. I tillegg minsker det gjenskinn og forsterker kontrastene. Dette gir effektiv beskyttelse mot blått lys, og du vil oppleve at synet føles mer behagelig og avslappet.

Slik påvirker mobil og dataskjermer øynene dine

Blått lys fra mobil og dataskjermer er den delen av det synlige lyset som har kortest bølgelengde. Dette er lyset som de fleste skjermer eksponerer oss for. Nå er det påvist at spesielt denne delen av lyset kan være er skadelig for menneskets netthinne. 

Dette gjør blått lys:

  • Det blå lyset trenger dypt inn og kan forårsake foto-kjemiske reaksjoner som etter gjentakende påvirkninger kan skade retinas celler. Retina er netthinnen (bakerste delen av øyet) og det er disse cellene som vi ser med.
  • Siden retina ikke reproduseres vil disse skadene være permanente og gjøre øyet mer sårbart overfor andre miljøfaktorer.
  • Dette øker sannsynligvis risikoen tidlig utvikling av øyesykdommer, som AMD.
  • Flere studier viser også et det blå lyset påvirker søvnmønsteret negativt.

Bruker du mye tid foran en skjerm? Slik påvirkes skjermbruken synet ditt