Progressivbruker?

Slik kan en ekstra brille endre hverdagen din

At progressive glass er designet med tre styrkefelt er noe de fleste progressivbrukere vet.

Hovedfeltet er spesialtilpasset avstandsstyrken din. Feltet nederst i glasset er tilpasset nærstyrken din og øyets naturlige vinkling ved lesing på nært hold. Mellomfeltet sørger for naturlig og behagelig overgang mellom avstands- og nærfelt.

- En progressiv brille vil derfor fungere svært godt på nært hold (opp til 40 cm) og på avstand (mer enn 6 m), men dårligere på mellomdistanser, da dette hovedsakelig er et overgangsfelt, forklarer Karl Fredrik Hildrum, kategorisjef i Brilleland.

Stadig flere situasjoner i hverdagen krever godt syn på mellomdistanse. Dette kan for eksempel være sitasjoner som bruk av dataskjerm på jobb og arbeid på kjøkkenbenken.

Hodepine kan være et symptom  
Har du symptomer som hodepine, uklart syn eller nakke/skuldersmerter kan dette nettopp være symptomer på behovet for brilleglass som hjelper deg litt ekstra på mellomdistanser.

- Behovet for tilpassede brilleglass på mellomdistanse avhenger fra person til person, men også i hvor stor grad man er avhengig av godt syn på mellomdistanse i lengre perioder, fortsetter Hildrum.

Sitter du mye foran skjerm kan det for eksempel være særlig behov for en brille med dataglass eller ”livsstilsglass”.

Spesialtilpasset brille for skjermbruk   
I databriller er styrken og glassløsning spesialtilpasset dine arbeidsforhold og avstanden du trenger for å se optimalt ved arbeid på skjerm. Bruk av vanlige progressive briller foran skjerm kan lett føre til nakke og skuldersmerter fordi man blir sittende med en unaturlig hodestilling der man løfter hodet lett for å kunne se skarpt på skjermen.

- På samme måte som i progressive glass er også dataglass designet med flere styrkefelt, men en vanlig progressiv brille vil normalt ikke være hensiktsmessig som en databrille. For å få maksimal komfort ved langvarig jobbing foran dataskjermen, må nemlig mellomfeltet i glasset være plassert høyere og være større enn hva som er vanlig i en progressiv brille, avslutter Hildrum.