Vi spesialtilpasser brilleglassene til din livsstil

Mange opplever å ha ulike styrker på avstands- og nærsynet. Dette kan oppstå i alle aldre, men er mest aktuelt fra 40-års alderen.

I 40-års alderen begynner man gjerne å merke at øyets «autofokus» har blitt dårligere og at man gjerne må kompensere med en lesebrille ved nærarbeid, spesielt ved lesing og arbeid foran PC-skjerm. Nærsynte med aldersrelatert langsyn vil oppleve at de blir nødt til å ta av seg brillene for å lese på nært. Da er en brille med progressive glass løsningen.

- Progressive glass er designet med mange styrkefelt. Hovedfeltet er spesialtilpasset avstandsstyrken din. Feltet nederst i glasset er tilpasset nærstyrken din og øyets naturlige vinkling ved lesing på nært hold. Mellomfeltet sørger for en naturlig og behagelig overgang mellom avstands- og nærfelt, forklarer Karl Fredrik Hildrum, kategorisjef for glass i Brilleland. Ønsker man større fleksibilitet kan en livsstilsbrille passe godt.

Hvilke brilleglass passer min livsstil?

Uansett hvilken livsstil du har kan synsfeltet i glassene optimaliseres for å passe best til deg.
- Kjører du mye bil eller går mye på tur er godt syn på avstand en viktig faktor, i likhet med at godt nærsyn er viktig om man er glad i strikking eller lesing. Dette er behov vi ivaretar, spesielt med våre progressive livsstilsglass, fortsetter han.

En livstilsbrille kommer i to kategorier, nærfokuserte og de avstandsfokuserte. Et nærfokusert glass dekker særlig ”mellomdistansen” som eksempelvis en data- eller mobilskjerm ligger på. Et avstandsfokusert glass fungerer bra ved eks. bilkjøring, men vil fortsatt kunne hjelpe deg litt også på nært hold.

Tilpasset dine behov

Brillelands optikere strekker seg langt for å optimalisere og tilpasse de progressive glassene til brukerens individuelle behov.

- Under synsundersøkelsen vil optikeren måle ut den optimale styrken for hver avstand, og glassenes design vil bli tilpasset brukerens individuelle behov. Det vil både bli tatt hensyn til styrker, innfatningens størrelse, passform og brukerens livsstil avslutter Hildrum.